Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben ❗

Országos tűzgyújtási tilalom!

Az érintett területeken tilos a tűzgyújtás az erőterületeken, fásításokban, és ezek 200 méteres körzetén belül lévő ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is. A tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) megállapítása és visszavonása függ a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától.

A tűzgyújtási tilalomról (fokozott tűzveszélyről) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság (NÉBIH EI) közleményt küld az érintett szervezeteknek, országos közszolgálati médiának, és hivatalos honlapján www.erdotuz.hu közzéteszi a tűzgyújtási tilalomról (fokozott tűzveszélyről) szóló térképet. A tilalom visszavonásig érvényes!!
Magyarországon az erdőtüzek 98%-a emberi gondatlanságból következik be! Fokozottan ügyeljünk a tűzveszélyes tevékenységek közben a szabályok betartására. Minden alkalommal felhívja a hatóság is, és mi is a figyelmet az eldobott cigicsikkek okozta veszélyre, ennek ellenére még mindig számos tűzeset keletkezik ebből. 

Tűzgyujtási tilalom!
Kép: erdotuz

Sajnos akkora csapadék nem várható, hogy megszűnjön az aszály, így a tilalmat várhatóan nem, vagy csak rövid időre oldják fel!
Olvassák el hosszútávú előrejelzésünket, hogy milyen idő várható a következő napokban!