Jégesők, zivatarok, intenzív csapadék – A hidegcsepp harmadik napja. Videók a cikkben!

Jégesőt, zivatarokat, és intenzív csapadékhullást jelentettek észlelőink!

A hidegcsepp, ami a mai nap időjárását is meghatározza, immár harmadik napja van felettünk, és továbbra is erős záporokat, zivatarokat okoz, immáron inkább a Dunától keletre, illetve a délnyugati országrészben.

Forrás: met.hu

A zivatarokat apró szemű, de akár jelentős mennyiségű jégeső kísérheti, illetve az intenzív leáramlás következtében erős, viharos széllökések alakulhatnak ki!

Bár a csapadék igen intenzív, a kis kiterjedés, valamint a mozgás miatt a villámárvizek kialakulásának az esélye alacsony.
Az alacsony felhőalap, és a továbbra is jelentős alacsony szintű örvényesség továbbra is jó alapot teremt nem mezociklonális (nem szupercellához kapcsolódó) tubák, illetve nagyon kis eséllyel tornádók kialakulásához!

Forrás: blitzortung.org

A következő néhány órában a keleti, délkeleti határ mentén, illetve a déli országrészben, valamint az Észak-Alföldön lehetnek erősebb zivatarok.

Szamosdara.RO Egy szèp multicellás zivatar ⛈️🌩️❗…Megjegyzès..❗A videó elèjèn olyan 0:09 ès 1:44 körül èszre vehető kèt szèp kis villám aki tudja az ránèzhet ! 🙂❗❗

Közzétette: Levy Barakonyi – 2020. május 27., szerda
Forrás: Levy Barakonyi MetKép->A ti csoportotok!

Közzétette: Mágori Judit – 2020. május 27., szerda
Forrás: Mágori JuditMetKép->A ti csoportotok!

Olvassátok el friss rövid, és hosszútávú előrejelzéseinket, illetve gyertek a fórumunkba beszélgetni!

Borítókép: Bak Martin MetKép Team