Milyen időjárásra számítsunk a szombati napon?!

Kicsit fülledt, meleg az idő, néhol lehetnek záporok, zivatarok!

Részletesen:

Az elmúlt másfél nap során elég komoly ,kellő mennyiségű energia halmozódott fel a légkörben, és ezt bizony a saját bőrünkön is tapasztalhattuk ugyanis meglehetősen fülledt, meleg idő alakult ki.

A mai napon egy hidegfront vonult át hazánk térsége felett és bár ugyan érdekesség hogy maga a front ÉNY-felől érkezett meg, mégis arrafelé hullámzott és ott csak záporok fordultak elő sőt voltak olyan területek amik kimaradtak a csapadékból.

Az előttünk álló esti, éjszakai időszakban már csak szórványosan kialakuló zivatarok kialakulására kell készülni és a légmozgás is jelenősen veszít az erejéből a minimumok pedig 14 és 20 fok között alakulnak.

Holnap napközben a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap,az ország középső és keleti sávjában szórványos jellegű kevésbé heves záporok,zivatarok kialakulására.viszont több helyütt megélénkül majd az ÉNY-i szél mely kissé ronthatja hőérzetünket. A hőmérsékleti maximumok pedig jellemzően 27 és 32 fok között alakulnak.

Megj.: A holnapi nap is nagyon erős lesz az UV-B sugárzás, ugyanis a mélykék égbolton ilyen magas napállás mellett csupán egyet jelenthet a nagyon erős UV-B sugárzást.Tehát aki most még nem szoktatta hozzá a bőrét a napfény sugaraihoz, vagy éppen nem kellően edzett a bőre azok mindenképpen óvatosan töltse azokat az órákat a napon amikor a legerősebb az UV index értéke.

Írta: Bakota Zsolt