Következő napok: Hűvös, szeles, többfelé csapadékos idő!

Budapest, 2018. május 12. Egy kerékpáros kutyájával a II. kerületben, a vízzel borított Gábor Áron utcán 2018. május 12-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Csütörtökön hidegfront, pénteken hidegcsepp érkezik hazánk fölé! Hűvös, csapadékos idő!

Előrejelzés:

Csütörtökön egy hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet és elszórtan várható zápor, zivatar. Zivatarokra főként az északkeleti megyékben, és a délnyugati területeken számíthatunk. Az erősebb gócokat jelentős mennyiségű csapadék, kisebb méretű jég, viharos erejű szél kísérheti. A maximumok 21 és 29 fok között alakulnak.

A várható hőmérsékletek holnap délután 14:00-kor. Forrás: met hu

Pénteken egy hidegcsepp hatására folytatódik az esős, záporos, néhol zivataros időjárás, északnyugat felől már csökkenni kezd a felhőzet, és a Dunántúlon már kevesebb helyen lehet csapadék. Helyenként kiadós mennyiségű csapadék is eshet. Az északnyugati szél sok helyen megerősödik. A legmelegebb órákban 17 és 23 fok közötti értékeket mérhetünk.

A várható hőmérsékletek péntek délután 14:00-kor. Forrás: met.hu

A folytatásban is marad a változékony idő, több helyen esővel, záporokkal, zivatarokkal. Fokozatosan emelkedni fog a nappali felmelegedés, hétfőn és kedden már 30 fok közelében leszünk.

Röviden: Több helyen lehet csapadék, helyenként kiadós mennyiségű eső is eshet, szeles, hűvös lesz az idő a következő napokban.

További előrejelzéseinket itt és itt találhatják.

A cikket készítetteMiklós Krisztián

Borítókép illusztráció: MTI / MOHAI BALÁZS