Milyen idő várható ma?

Előrejelzés 2020.07.16-ra, csütörtökre. Hidegfront érkezik.

Mai nap a nyugati határszélen már a felhősödés elkezdődött egy hidegfront közeledtével. Ezeken a tájakon a borítóképnek megfelelően már a hőmérsékletek az országos felett alakultak, alakulnak, míg az ország többi táján a hőmérsékletek az ilyenkor megszokott alatt maradtak/maradnak.

A front előrehaladtával, mint ahogy azt a Rövidtávú előrejelzésünkben, valamint a Figyelmeztető előrejelzésünkben is kiemeltük záporok, zivatarok pattanhatnak ki. A hevesebb záporokat megerősödő szél, zivatarokat mennydörgés, villámlás mellett akár erős, helyenként viharos kifutószél, apró szemű jég, rövid idő alatt akár 10 mm-t meghaladó csapadék is kísérheti.

https://www.metkep.hu/figyelmezteto-elorejelzes/

Hőmérsékleti kontraszt nagy lesz az ország két széle között, míg északnyugaton 20 fok közeli, addig délkeleten 30 fokhoz közelítő értékekre számíthatunk. Ezt Bakota Zsolti kollégánk videójában meg is említi, érdemes meghallgatni:

https://youtu.be/BGpnJ4gjwXs
Metkép Youtube csatornánk-Bakota Zsolt videós összegzője.

Folytatásban elér minket a magassági hidegcsepp, segítve, labilizálva a légkört. Bár a júniusban megszokott, medárdi időjáráshoz kapcsolt- komoly, hosszan tartó eseményekre nem kell számítani, de átmenetileg csapadékosabb időszakra számíthatunk, többfelé záporokkal, zivatarokkal.

Ez a 35. hazai Forma-1 futamát is befolyásolhatja.

Készítette: Erdős László

Borítókép: Palla Lénárt