Kiterjedt csapadékmező érkezik!

Kiterjedt csapadékmező érkezik dél felől, eső, zápor várható a következő órákban!

A felettünk kavargó hidegcsepphez kapcsolódó csapadékmező érkezik déli, délnyugati irányból, már most nagy területen alakult ki eső, melyben beágyazott záporok is vannak.
A déli, délutáni órákban a Dunántúlon, és északkeleten záporok, zivatarok fognak kialakulni, melyek környezetében erős, viharos szél várható!

Kiterjedt csapadéktömb nyomult be, eső, zápor várható az érintett területeken!
Forrás: met.hu

A radarképen látható, ahogy a csapadéktömb felhőzete beteríti az országot, azonban északnyugat felől fokozatosan kiderül az ég, és erőteljes gomolyosodás indult meg, itt lehetnek az első zivatarok ma!

Északnyugaton erőteljes gomolyosodás indult meg, itt alakulhatnak ki az első zivatarok!
Forrás: sat24.com

A késő esti, éjszakai órákban a Tiszántúlon várható több hullámban intenzív csapadék, ennek következtében 20mm-t meghaladó csapadék is lehullhat!

Alább néhány globális előrejelző modell által szombat 12:00UTC-ig (14:00 óráig) számolt összes csapadék mennyisége látható.
Az eltérő előrejelzéseken látszik, igen nagy a bizonytalanság, alig 12-24 órával az események előtt is! A legcsapadékosabb helyzetet az ECMWF látja, 60-70mm közötti maximumértékekkel, míg a legnkább visszafogott az ARPEGE, 15-30mm közötti várható csapadékmennyiség előrejelzésével.

Egy bizonyos, éjjel nagy eső jön a jelzett vonalon!

Forrás: WXCHARTS:COM
Forrás: WXCHARTS:COM
Forrás: WXCHARTS:COM
Forrás: WXCHARTS:COM

Borítókép: WXCHARTS:COM