Következő napok: felhőszakadás, jégeső, viharos szél.

A nighttime, tornadic mezocyclone lightning storm shoots bolt of electricity to the ground and lights up the field and dirt road in Tornado Alley.

Következő napok: felhőszakadás, jégeső, viharos szél.

Hétfőn a nap második felében egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja éri el hazánk nyugati, északnyugati részeit. Az érintett részeken erőteljes lesz a gomolyfelhő képződés, és többfelé lehet hevesebb záporokra, zivatarokra készülni. Este már másutt is várhatóak megjelenésük, legkisebb eséllyel keleten. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki hazánkban. Délen 33 fok körül, míg a Dunántúl nyugati felén már “csak” 23 fok valószínű.

Keresztes Martin képe

Kedden felettünk hullámzik a frontrendszer. Több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő képződés, és ismételten sok helyen lehet heves zápor, zivatar, felhőszakadással, jégesővel, viharos erejű kifutószéllel. Több, mint 10 fokos hőmérsékleti kontraszt várható az országban. Nyugaton 20 fok délkeleten 33 fok környékén tetőzik a csúcshőmérséklet.

Keresztes Martin képe

Szerdán is további heves záporok, zivatarok jöhetnek, felhőszakadással, jégesővel, viharos erejű kifutószéllel. Továbbra is nyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt és itt találhatják.

A cikket készítetteMiklós Krisztián 

Borítókép illusztráció (stormassist.com.au)