Hatalmas erdőtüzek, és kiterjedt havazás – Rosszul indul az ősz az USA-ban!

Rászakadt a hideg levegő az USA-ra, és ezt most vehetjük szó szerint!

Durva hidegbetörés miatt havazik az USA középső vidékén, de már Új-Mexikó államban is! A fagyos napokért egy gigantikus méretű hidegbetörés a felelős, mely csak napok múlva számolódik fel. Egy napja még 32-33 fok volt a környéken, most pedig havat lapátolnak az emberek, nem is akármennyit, 10 centi feletti mennyiség hullott, a közlekedésben is fennakadást okoz.

https://www.youtube.com/watch?v=qegMnSWRDhc

Mivel nagy az USA területe, ilyen hírek hallatán hajlamosak vagyunk legyinteni, hogy bizony vannak ott jócskán északra fekvő államok, nálunk sem meglepó, ha Skandináviában havazik. Nos, az a helyzet, hogy ha ez Európában következik be, egészen az afrikai partokig érnek a hideg határa, és Olaszország legdélebbi területein is havat lehetne lapátolni. Habár a két kontinens éghajlata nem feleltethető meg egymással, az elmondható, hogy nincsenek felkészülve a hirtelen jött télre, és hatalmas károkat okoz a mezőgazdaságnak. A legbőtermőbb, mezőgazdaságilag legjelentősebb területek az USA középső részén helyezkednek el, ahol jelenleg nappal is fagypont közelében alakul a hőmérséklet.

Miközben óriási erdőtüzek tombolnak Coloradóban, a hidegfront által okozott viharos szélmég veszélyesebbé teszi az oltást, illetve segíti a tüzek terjedését. Az alábbi videóban megmutatják, mi történt az elmúlt órákban:

Hogy milyen hatással lehet ez Eurtópa, és hazánk időjárására, egy későbbi cikkünkben kielemezzük!

Borítókép: Syracuse.com