Hosszútávú kilátások: eleinte hideg, többfelé fagyos reggelek, majd erős melegedés, 20-24 fokkal! (Animációs időjárás előrejelzés)

Hosszútávú kilátások: eleinte hideg, többfelé fagyos reggelek, majd erős melegedés, 20-22 fokkal! (Animációs időjárás előrejelzés)

Az elmúlt napok meglehetősen hűvös, esős időt hoztak, többfelé közel 100mm csapadékkal, a hegyekben 5-10 cm hóval. Több északi folyón árvíz várható a napokban. A folytatás valamivel kellemesebb időszakot sejtet.

Hosszútávú animációs hőmérsékleti időjárás előrejelzés:

Az animációs időjárás előrejelzés térképes alapja: WXCHARTS

Köszönjük, ha a piros YouTube ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!

Ma (csütörtök) átvonul fölöttünk egy újabb mediterrán ciklon, melynek köszönhetően nyugaton hűvös, esős, keleten jóval enyhébb záporos, akár zivataros napunk lesz. A ciklon fokozatosan északkelet felé halad és Ukrajna irányába távozik. A hétvége és a jövőjét első napjainak időjárását hátoldali áramlása, illetve egy észak-atlanti ciklon áramlása határozza meg. A két légörvény között magassági gerinc jön létre, melynek köszönhetően napos, változóan felhős időszakok váltogatják majd egymást és csapadék nem valószínű. Ugyanakkor az északkeleti ciklon hátoldalán erőteljes hidegleáramlás lesz, ennek köszönhetően napközben is hűvös lesz és éjszaka többfelé előfordulhat fagy is. A hajnali pára és ködképződés is megjelenhet.
Majd a folytatásban a délnyugati ciklon fokozatosan északkelet felé halad, így egyre inkább előoldalán meleg levegő érkezik. A jövőhét közepétől eleinte napos, kellemes idő várható, majd frontja újabb csapadékkal érkezhet.
A folytatásban ismét változékonyabb időnk lehet, ám markáns, havat ígérő lehűlés egyelőre nem látszik kibontakozni. Inkább az átlagnál néhány fokkal enyhébb időjárás lesz!

A hideg után az átlagnál melegebb levegő érkezik. 1500m magasságon vett hőmérsékleti anomália, eltérés az átlagtól GFS alapján.

Részletes időjárás előrejelzés:

Csütörtökön egy mediterrán ciklon okozhat többfelé esőt, záport, akár zivatart. A legtöbb esőre nyugaton, délnyugaton készülhetünk, máshol általában 5mm alatti mennyiség hullhat. Napközben délen és keleten záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél sokfelé élénk, a Bakonyban erős lehet. Hűvös napunk lesz nyugaton, hiszen itt csak 6 és 12 fok valószínű, keleten kellemesebb, 15-18 fok lesz.

Ez is érdekelhet!  Folytatódik a hűvös idő, elszórt záporokkal
Időjárás előrejelzés meleg
Délután

Pénteken fokozatosan megszűnik a csapadék, csak néhol fordulhat elő gyenge eső. Hűvös lesz a reggel, általában 6 és 12 fok között várhatóak a legalacsonyabb értékek, de a fagyzugos völgyekben talajmenti fagy sem kizárt. Néhol pára, köd képződhet.
Napközben változóan felhős idő lesz, erős északnyugati széllel, ami sokat ronthat hőérzetünkön. 8 és 15 fok között alakulnak a maximumok.

Hajnalban
Délben

Szombaton, vasárnap és hétfőn a péntekihez hasonló idő várható, nyugaton kicsit több napsütéssel. Az északnyugati szél napközben élénk, a Bakonyban erős lesz. Reggel pára, gyorsan feloszló köd képződhet. A minimumok -1 és 8 fok között várhatóak. Főként északon, északkeleten, a hegyvidéki területeken és a Kiskunságban számíthatunk fagyra.
Napközben 8 és 14 fok között alakulnak a maximumok. (Szombaton és vasárnap a Tiszántúlon gyenge eső előfordulhat.)

Szombat reggel
Szombat délben
Vasárnap reggel
Vasárnap délben
Hétfő reggel
Hétfő délben

Majd keddtől a szél délire fordul és fokozatosan megerősödik. Reggel ugyan hűvös lesz, 0 és 9 fok közötti értékekkel, napközben délen már 18-22 fok sem kizárt. Északon 12-14 fok valószínű. Napos, változóan felhős időszakok lehetnek, csapadék nem valószínű.

Reggel
Délben

Szerdán enyhébb lesz a hajnal, 6 és 14 fok valószínű. Napközben erős, nyugaton viharos déli szél valószínű, csapadék nem várható. A maximumok 14 és 22 fok között alakulnak majd, a déli határon lehet a legmelegebb, északon hidegebb.

Reggel
Délben

Csütörtökön és pénteken a hajnal továbbra is enyhe lesz, 8 és 16 fok közötti értékekkel, majd napközben már több lehet a felhő, és péntekre egy hidegfront érheti el hazánkat. Csütörtökön 12-24 fok, pénteken 10 és 18 fok körüli hőmérsékletekre készülhetünk.

Csütörtök reggel
Csütörtök délben
Péntek reggel
Péntek délben

A folytatásban változékony, az átlagnál néhány fokkal melegebb idő valószínű! A kemény téli idő még jó eséllyel várat magára.

Az időjárás előrejelzés térképes alapja: WXCHARTS

Friss időjárás előrejelzéseinket itt és itt érhetik el!

A hegyekben tegnap lehulló korai havazásról készült látványos felvételeket, illetve élő webkamerás videókat megnézhetik facebook oldalunkon, az Időinfó-Metkép oldalon az alábbi linkre kattintva, illetve erről szóló cikkünk megtekinthetőek itt és itt!

Ez is érdekelhet!  Pénteken is folytatódik a hűvös, változékony idő

Képek a Mátrából:

https://www.facebook.com/1384140178540990/posts/2731966033758391/

Friss előrejelzésekért kövessenek minket Facebook-on is!

Az időjárás előrejelzést készítette: Sütő Máté