Órákon belül itt a hidegfront: markáns lehűlés, hózáporok, havas eső, eső, viharos szél kíséri!

Órákon belül itt a hidegfront: markáns lehűlés, hózáporok, havas eső, eső, viharos szél kíséri!

Késő este, éjszaka markáns hidegfront éri el hazánkat. Nyomában főleg a Dunántúlon megerősödik a légmozgás, a Bakony és Balaton térségében viharos lökések is lehetnek.
A magasban több fokkal hidegebb levegő érkezik, ám a talaj szintjén a lehűlést inkább csak péntek napközben érezhetjük igazán, leszámítva a magasabb csúcsokat, ahol már az éjszaka visszaesik jelentősen a hőmérséklet.
A csapadék zöme éjszaka és hajnalban hullik majd és többségében eső formájában. Ekkor bárhol előfordulhat kisebb eső. A hegyekben, főként a Bükk és a Mátra magasabb csúcsain hajnalban havas eső, hó is előfordulhat.

Hidegfront hózáporok

Péntek napközben hideg időnk lesz, a szél még élénk marad északnyugati irányból. Egy összeáramlás mentén az Északi-középhegység térségében és a Tisza vonalában záporok alakulhatnak ki. A hegyekben hó, havas eső formájában hullhat a csapadék, habár ott inkább a kora délelőtti órákig van erre esély, az alföldi részeken eső, nagyobb intenzitású záporból havas eső, átmenetileg esetleg hó is hullhat, de a pozitív hőmérsékleteknek köszönhetően a tiszta hónak kicsi az esélye.


A hétvége időjárását a front mögött beáramló hideg levegő határozza meg, így az időnként előbújó nap sem lesz képes kellemes hőmérsékleteket eredményezni és az éjszakák is fagyosak lesznek. Főként vasárnap reggel a fagyzugos helyeken -5 fok alatti minimumok, sőt Zabar térségében -10 fok körüli sem kizárt!