Hol eshet ma hó, havas eső!? Mutatjuk!

Hol eshet ma hó, havas eső és mennyi!? Mutatjuk!


A hidegfront már javában fölöttünk jár és a hideg levegő is lassacskán beteríti hazánkat. A hókedvelők kárára később ér ide a hideg, mint ahogy a csapadék, minek következtében nagyrészt eső lesz.

https://m.met.hu/radar


Jelenleg a Kékestetőn és mindenbizonnyal más magasabb csúcsainkon is havas eső, vizes hó hullik.
Napközben a csapadék délebbre tolódik, majd délutánra megszűnik, ám a Baja-Eger vonalon egy összeáramlás mentén záporok kialakulása valószínűsíthető.
Ekkor már a magasban hideg lesz, így a hegyekben ez hózáporokat eredményezhet. Az alföldi részeken a tartósan felhős tájakon 3-5 fok valószínű, így ott legfeljebb nagyobb intenzitás mellett eshet átmenetileg havas eső, hó a záporokból. Bár este még a Duna-Tisza közének déli részén lehetnek záporok, így ott ekkor valamivel nagyobb az esélye a szilárd csapadéknak, de sajnos így is legfeljebb átmeneti öröm lehet.
Este a nyugati határnál, az Alpokalján is eshet a hó, a határhoz közeli csúcsok átmenetileg kifehéredhetnek, de legfeljebb lepel mennyiségű hó hullhat! Ez is bizonytalan, hiszen eltérő a modellek “véleménye” a csapadék mozgásáról, hogy besodródik-e egyáltalán.

Hó
A maximum értékek. Késő délutánra hűlni fog a levegő néhány fokot.

Mennyi eshet!?
-A Kékestetőn és a magasabb csúcsokon lepel
-Az Alpokalja csúcsain lepel
-Az Alföldön legfeljebb látványhó, havas eső hullhat, az is csak átmenetileg és inkább estefelé. online-casino-magyaroknak.com

Előrejelzési térképek: WXCHARTS

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!