Órákon belül itt a melegfront, este havazás, és eső is lesz!

Már Ausztriában jár a melegfront felhőzete, ami estére havazást, és esőt is hoz!

Délután érkezik a melegfront, ami havat, és esőt egyaránt hoz hazánkba. Meglehetősen vegyes képet fog festeni az időjárás a nap hátralévő részében, illetve az éjjel. Míg a Dunántúlon nagyrészt esőt hoz az érkező melegfront, és csak a nyugati, északnyugati területeken lehet kezdetben vizes, tapadó havas havazás, amit hamar eső vált fel, a Dunától keletre már kiterjedt havazás kezdődik este.
Ugyan a Duna-Tisza közén valószínűleg csak a csapadék eleje lesz szilárd halmazállapotú, de minnél északkeletebbre tekintünk, annál tovább tart ki a havazás. A Tiszántúl északi részén végig havazni fog, de a Szeghalom-Kecskemét vonaltól délre, a csapadék vége esőben érkezhet, ami jelentősen olvaszthatja a friss hóréteget, azonban a legintenzívebb havazás is erre a területre tehető.

Melefront okoz kiterjedt havazást!

A Tiszántúlon összességében 2-5cm, gyorsan olvadó hóréteg kialakulása várható, amiből péntek estére csupán hófoltok maradnak, azonban az Északi-középhegységben a kiadós (5cm feletti hóréteg) havazás után nem várható ilyen mértékű olvadás, így ott tartósabban megmaradhat a hó.

Vasárnap mediterrán ciklon érkezik, így a hétvégén ismét havazásra kell számítani!

Borítókép: MetKép/Sütő Máté