Kora tavaszias napok jönnek!

Szinte március végén érezhetjük magunkat a következő napokban, kora tavaszias időben lesz részünk!

Az erős melegadvekciónak köszönhetően töb fokkal az átlag feletti hőmérsékleti értékek várhatóak hazánkban, a jövő hét elejéig! Nappal 12-17 fok közötti csúcshőmérsékletek, és az ország nagy részén a hajnali fagyok is eltűnnek.

Hogy kicsit árnyaljuk a képet, nem az egész országra lesz jellemző ez az időjárás, északon, és különösképpen északkeleten jóval hűvösebb időjárás várható, bár némileg ott is átlag felett maradnak a hőmérsékleti értékek.

Nézzük részletesen:

Ma nagy területen várható 10 fok feletti csúcshőmérséklet, de északkeleten csupán 5-7 fokig melegszik a levegő. Egy ciklon hidegfrontja érinti az északi területeket, így ott kisebb záporok, és eső is lehet, de jelentős mennyiségű csapadék nem várható.

Holnap még nagyobb területen várható kellemes, enyhe időjárás, ekkor semmi sem fogja zavarni a meleg levegő beáramlását, így északabbra is melegebb lehet az idő, 13-15 fok várható az ország nagy részén.

Igazi tavaszias időjárásunk lesz!

Pénteken azonban megtörik a trend, és átmenetileg mindenhol visszaesnek a maximumok, délen azonban így is 10 fok felett tetőzik majd a hőmérséklet, de északról markáns hidegfront érkezik jelentős lehűléssel, és kiterjedt csapadékkal!
Erősen kontrasztos lehet a hőtérkép, északon 0-5 fok körüli, délnyugaton 15 fok körüli értékekkel!

Szombaton is marad az erős kettősség, délen, délnyugaton kifejezetten kellemes, meleg idő, északon azonban hideg, télies nap várható!

Szombaton még kellemes meleg idő várható, majd vasárnapra már az ország nagy részén elkezdenek visszaesni a maximum hőmérsékletek, és hétfőn véget ér az átmeneti tavasz.

Térképek forrása: Meteologix.com

Borítókép: Wxcharts.com