Visszatér a télies idő: havazás a láthatáron!

Visszatér a télies idő: havazás a láthatáron!

Szombaton szeszélyes időre készülhetünk. Több tájegységünkön előfordulhatnak záporok, akár hózáporok is. Az északnyugati, északi szél többfelé erős, viharos lesz. A legmelegebb órákban 8 és 15 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Vasárnap a változóan felhős égbolt mellett elszórtan záporokra készülhetünk. Az északnyugati, északi szél továbbra is erős lesz. A csúcshőmérsékletek 6 és 13 fok között tetőznek.

Hétfő virradóra komoly fagy lehet az országban, főként az északi völgyekben.

Tél
Havazás
Nagyon hideg lesz hétfő reggel.

Napközben enyhébb léghullámok érik el hazánkat átmenetileg, nyugodt, napos idő várható. Délután 9-18 fokra van kilátás.

Kedden markáns hidegfront érkezik. Csapadékos nap vár ránk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten az esőt, havas eső, havazás válthatja fel. A hegyekben átmenetileg néhány centiméteres vizes, tapadó hó hullhat, de síkvidéken is előfordulhat, de tartós hóréteg kizárt! Az ország nagy részén viszont eső, havas eső várható. Az északnyugati, északi szél ezen a napon is viharos lesz. A maximumok mindössze 2 és 11 fok között alakulnak. Délkeleten lesz a legmelegebb.

Tél
Havazás
A várható hőmérsékletek kedd délután 14:00-kor. met.hu
Tél
Havazás
A várható hóvastagság szerda reggelig. Wxcharts

Szerdán a csapadék kelet felé vonul, további esőkre, záporokra, hózáporokra készülni kell. A légmozgás továbbra is erős, viharos marad.
A legmelegebb órákban 5-10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Borítókép illusztráció, forrás: MTI fotó