Heves viharok: nagy jég, jelentős csapadék lehet a héten!

Heves viharok, nagy méretű jég, jelentős csapadék lehet a héten!

A hét első napjai jobbára szárazon telnek, egy-egy zivatar alakulhat ki elszórtan. Emellett rendkívül meleg lesz, akár 38-40 fokot is mérhetünk.
Szerdán egy hidegfront éri el térségünket, majd ezt követően egy ciklon tevékenykedik fölöttünk. Ennek hatására szerda délután a Dunántúlon elszórtan, máshol szórványosan alakulhat ki zivatar. Heves szupercellák sem zárhatóak ki, akár károkozó jéggel és szélviharral. A maximumok 37-40 fok között lesznek, de délen 41 fok sem kizárt.

Csütörtökön főleg keleten lesznek jó feltételek zivatarokhoz, máshol legfeljebb elszórtan valószínű. Ezeket továbbra is kísérheti nagyobb méretű jég és viharos szél, valamint felhőszakadás. A levegő hőmérséklete pár fokot enyhül, de továbbra is 29-35 fok lesz.

Péntektől országszerte zivataros idő valószínű és akár nagy területen hullhat jelentős csapadék, ugyanakkor heves zivatarok is kialakulhatnak. Főleg pénteken Heves szupercellák, zivatarrendszer is valószínű, melyet akár nagy méretű jég és erősen viharos szél is kísérhet a felhőszakadás mellett. A maximumok 26-33 fok között lesznek.

Hétvégén marad a változékony idő, szinte országszerte kialakulhat zivatar. A legfőbb veszélyforrás a felhőszakadás lehet, akár 50mm-t meghaladó csapadékkal. A maximumok 25-31 fok közé mérséklődnek.

Szombat
Vasárnap
Vihar jég csapadék
Jelentős csapadék hullhat!

Térkép: wxcharts

Borító: MTI fotó