Hidegfront érkezik: zivatarok, jelentős eső eshet országszerte!

Hidegfront érkezik: zivatarok, jelentős eső eshet országszerte!

Ezen a héten változékonyabb, hűvösebb időjárásra készülhetünk, az Alföldön hőségnapokkal.

Kedden változóan felhős időre készülhetünk, nyugaton és északon elszórt záporokkal, zivatarokkal. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat ( 60-90km/h-s szélrohamok).
A zivatarokat felhőszakadásszerű eső, kisebb méretű jégeső kísérheti. A legmelegebb órákban 25-31 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk, az Alföldön lesz a melegebb.

Szerdán szűrt napsütés várható, erőteljes gomolyfelhő képződéssel. Főként az ország északi részein szórványos zápor, zivatargócokkal. A délnyugati légmozgás ezen a napon is élénk marad. Fülledt meleg időre számíthatunk, 25-32 fok közötti értékekkel.

Csütörtökön egy hidegfront éri el hazánkat, melynek hatására egyre több helyen beborul az ég, és országszerte eshet jelentős mennyiségű csapadék, helyenként felhőszakadással kísért zivatarok is előfordulhatnak, erre nagyobb esély délnyugaton és az ország középső harmadában van. A front miatt kettősség lesz, nyugaton 20 fok körül, míg keleten, délkeleten 32-33 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Az ECMWF modell is országszerte jelentős csapadékkal számol:

Hidegfront
Országszerte eshet 5mm-t meghaladó eső. OMSZ
Hidegfront
Csütörtökön kettősség lesz hazánkban! OMSZ

Borítókép illusztráció, forrás: MTI

Ez is érdekelhet!  Pénteken is folytatódik a hűvös, változékony idő