Súlyos erdőtüzek Horvátországban! – Videóval!

Erdőtüzek tombolnak szomszédunknál is!

Horvátországban is felcsaptak a lángok, miután a hőség mellett az átlagosnál csapadékszegényebb időben a növényzet erősen gyúlékonnyá vált.
A legsúlyosabb a helyzet Seget Gornji-ban van, ahol több repülőgép és egy helikopter is segítette az oltást.
A spliti nemzetközi repülőteret is le kellett zárni a füst miatt, ami az egész környéket beterítette. Bár a tüzet jelenleg kordában tartják, a hatóságok szerint még nem lehet fellélegezni.

A következő napokban is hőség vár a Balkán-félsziget lakosságára, ami továbbra is kedvező feltételeket teremt az erdő és bozóttüzek kialakulásához.
Törökországban és Görögországban is súlyos a helyzet, a helyi lakosság és a védelmi egységek is apokaliptikus felvételeket töltenek fel a világhálóra.
Tegnap kora hajnalra sikerült visszaszorítaniuk a tűzoltóknak a lángokat Split közelében, mintegy 200 tűzoltó és 50 gépjármű dolgozott a földön, a levegőből pedig több repülőgép segítette a munkájukat. A tűzoltóparancsnok szerint hatalmas küzdelem volt, mivel az erős szélben igen gyorsan terjedtek a lángok, ennek ellenére senki sem sérült meg a művelet során.

Minden tűzoltónak, akik jelenleg is a lángokkal küzdenek szerte Dél és Délkelet-Európában, valamint Törökországban szélmentes, esős napokat, addig pedig balesetmentes munkát és kitartást kívánunk!

Borítókép: Reuters/Umit Bektas