Forróság érkezik, újabb hőségriadóval: 37 fok sem kizárt!

Forróság érkezik, újabb hőségriadóval: 37 fok sem kizárt!

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos augusztus 14-én szombat éjféltől, augusztus 16. éjfélig másodfokú hőségriadót rendelt el a várható hőhullámra való tekintettel! Kerüljük a napfényt 10:00-16:00 óráig! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre is (lehetőleg cukormentes illetve alkoholmentes italokat fogyasszunk.) Kerüljük a nehéz, zsíros ételeket is! A hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Fokozott óvatossággal vezessenek az autóval utazók is!

Idén már hatodik alkalommal rendelt el Cecília hőségriadót!

Szombaton általában napos, gomolyfelhős égboltra tekinthetünk fel. A délutáni órákban északon egy-egy zápor, zivatargóc is kialakulhat. A csúcshőmérsékletek 28 és 35 fok között alakulnak.

Vasárnap változóan felhős időre készülhetünk, elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk, főként a Szombathely-Nyíregyháza vonaltól északra. A legmelegebb órákban 29 és 36 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Hétfőn már egyre több helyen számíthatunk konvektív csapadékgócok megjelenésére, melyek között egy-egy hevesebb sem kizárt, legnagyobb eséllyel az északi megyékben várhatóak megjelenésük. A maximumok 30 és 37 fok között tetőznek. A késő délutáni óráktól egy hullámzó hidegfront éri el az északnyugati, északi megyéket, melynek hatására az északnyugati szél nagy területen megerősödik.

Borítókép illusztráció, forrás: MTI