Jelentős melegedés, szinte nyárias hétvége!

Jelentős melegedés, szinte nyárias hétvége!

Jelentős melegedés veszi kezdetét! A mai esős, borult időjárást a hétvégére sokkal kellemesebb váltja fel, miközben a hőmérsékleti értékek is jelentős emelkedést mutatnak, de lássuk a részleteket!

Az elmúlt nap időjárását, valamint a mai esőzéseket is egy tőlünk messze északra elhelyezkedő ciklonnak, illetve annak a peremeén létrejött magassági hidegörvénynek köszönhetjük. A mai napon még sokfelé lehet kiadós mennyiségű csapadék, de a tegnapihoz hasonló villámárvíz már nem várható.


Holnapra a légörvény elhagyja hazánkat, mögötte pedig délnyugat felől elkezd benyomulni a melegebb levegő, ennek hatására délkeleten 20 fok feletti értékeket is mérhetünk a legmelegebb órákban, miközben a felhőtakaró is egyre több helyen szakadozik fel, a jelentéktelen esőt adó csapadéktömbök is felszámolódnak a déli órákra.

Jelentős melegedés, szinte nyárias hétvége!


Szombaton már száraz idő várható, többnyire napsütéses, kellemes kirándulóidővel számolhatunk, csak a déli, délkeleti szél élénkül meg napoközben, északnyugaton egy-egy hevesebb szélroham is lehet. A hőmérséklet csúcsértéke országszerte 20 fok körül alakul, ennél hűvösebb csak északon lehet. A napos időt nyugaton és északkeleten gomolyfelhők zavarják majd, máshol szikrázó napsütésre számíthatunk!

Vasárnap tovább erősödik a nappali felmelegedés, országosan 20-25 fokig emelkedik a hőmérséklet, délen, délnyugaton, nyugaton lehet a legmelegebb, északon, északkeleten a leghűvösebb. Az élén délies szél északnyugaton viharossá fokozódik!
Hétfőn még kellemes lesz az időjárás, bár napközben a Dunántúlon nagy területen várható erős helyenként viharos déli szél, a hőmérséklet késő nyárias, kora őszies 20-25 fok körül alakul majd.

Kedden markáns hidegfront érkezik, viharos széllel, jelentős lehűléssel!

Borítókép és térképek: Wxcharts.com

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt