Zúzmarás köd, hideg napok, fagyos éjszakák!

Zúzmarás köd, hideg napok, fagyos éjszakák!

A következő néhány napban nyugodt időjárás uralkodik majd hazánkban. A magasban lassú melegedés veszi kezdetét, ami az anticiklonális időjárási helyzetben kedvez a ködös időnek.
Péntekig ugyan a déli szél megélénkülhet a Szeged-Börzsöny vonaltól nyugatra, így ezeken a területeken még nem sok esélye van sűrű, tartós ködnek, bár délnyugaton a határ közelében lehetnek makacs foltok. Csütörtökig főként az ország északi és keleti tájain tartós ködre lehet készülni. A hajnali fagyokat követően, mely leginkább északon, a Dunától keletre és a délnyugati határ közelében lesz jellemző, napközben a naposabb tájakon 10-12 fok is lehet, míg a ködös területeken 5-8 fokot mérhetünk.
Az éjszakák a szélcsendes, ködös tájakon -5/0 fok körüli hideget hoznak, míg ahol élénk lesz a szél, ott 0/+5 fok várható.

Főleg a hidegebb északi völgyekben, illetve az Alföld északi felén zúzmarás köd is kialakulhat és az utakra is ráfagyhat a pára!

Zúzmarás köd hideg fagy
Szerda hajnali szél
Csütörtök hajnali szél

Pénteken és a hétvégén országszerte ködös reggelek és akár ködös nappalok is lehetnek, az éjszakák fagyot hoznak majd és ahol beragad a köd, ott nappal is 5 fok körül mérhetünk.

A jövő héten több hullámban érkezik sarkvidéki eredetű hideg és téliesebbre fordul az időjárás. Részletekért kattints ide!

Térképek: omsz