Holnap hó érkezik: mutatjuk nálad mennyi eshet!

Holnap hó érkezik: mutatjuk nálad mennyi eshet!

Holnap, azaz szerdán délután, este délnyugat felől mediterrán ciklon éri el hazánkat, mely eleinte délnyugaton és nyugaton, majd a Dunántúl jelentős hányadán és északon is havazást okoz az éjszakai óráktól. Eközben délen és keleten eső, havas eső, a Tisza vonaláig átmenetileg hó is eshet.
Csütörtök délelőttől már a Dunántúl nyugati felén szűnni kezd a csapadék és a súlypontja Veszprém-Szolnok-Mátra-Börzsöny négyszögbe helyeződik, melynek északi és nyugati vidékein hó, a Duna-Tisza közére eső területeken vegyes csapadék eshet. Emellett országszerte lehet mérsékelt intenzitású csapadék, délkeleten főleg eső, máshol vegyesen havas eső, hó eshet.
Pénteken is folytatódik a havazás és az esőzés és a gyengülő csapadékmező a Duna vonalában és az északi részeken, valamint a Bakonyban további néhány centiméter havat hozhat. Keleten vegyes csapadék lesz.

A térképen látható értékek a területi átlagokat jelzik. A Bakonyban akár 15-20cm hó is eshet, míg a Pilis és Börzsöny csúcsain 20-30cm friss hó is hullhat!

Holnap hó időjárás előrejelzés

A folytatásban többször is havazhat és kemény fagyok lesznek!