Zord napok jönnek: néhol -15 fok is lehet!

Zord napok jönnek: -15 fok is lehet!

A következő napokban az átlagnál jóval hidegebb lehet, reggelente fagyra, zord időre kell készülni, még délutánonként késő tél/ kora tavaszi idő lesz.

Hideg napok várnak ránk!

A következő napokban bárhol várható hózápor, regionálisan kifehéredhet a táj. Erről bővebben itt írtunk.

Átlagnál hidegebb, zord idő várható:


Szibéria eredetű hideg érkezik, így több fokkal átlag alatt lesz a hőmérséklet ( főleg a magasban.) A hét első napjaiban még -3 és -9 fok között alakul a minimum, a fagyzugokban -10, -12 fok lehet. Addig a hét második felétől még ennél is csípősebb reggelekre kell készülni: -4 és -15 fok közötti lehet a legalacsonyabb hőmérséklet, de egy-egy arra alkalmas helyen ( Zabar) akár -15 fok alatt sem kizárt. A minimum nagyban fog függni a felhőzettől, illetve a széltől. Éppen ezért a szokásos felső-Tisza vonalában, Alpokalján a szelesebb idő miatt, a Balaton menti településeken a tó vize miatt melegebb lehet a reggel az ország más részéhez képest. Ahol megmaradhat 1-1 éjszakára egy kisebb hótakaró, ott is összejöhet a zord reggel.

Pénteken várható minimum

Délutánonként a napsütésnek köszönhetően, valamint a szárazabb levegőnek, illetve a magasabb napállásnak 0 és 8 fok köré emelkedhet a hőmérséklet.