Ismét jelentős csapadék, újra ázhat Budapest, Debrecen, Szolnok, Kecskemét!

Az elmúlt napokhoz hasonlóan ma is nagyobb mennyiségű csapadék érkezik, ismét ázhat Budapest, Szolnok, Debrecen, és Kecskemét!

A keleti határunk mentén már többfelé esik az eső, sajnos a nap folyamán a csapadékrendszer nyugat felé halad tovább! Az északkeleti régióban, illetve a Békéscsaba-Debrecen közötti területen zivatarok is kialakulhatnak, később gyenge villámtevékenységgel, vagy villámlás nélkül fog a rendszer nyugat felé nyomulni. Sajnos attól, hogy nem kíséri égzengés ezeket a cellákat, még jelentős mennyiségű csapadékot tud adni, az ismétlődő jelleg miatt pedig figyelmeztető előrejelzést is adtunk ki!

Csapadéktömbök érkeznek a radarkép tanulsága szerint!
Forrás:met.hu

Jelenleg az északkeleti határ felől érkeznek záporok, zivatarok, de konvergens zónák mentén már az ország területén is beindultak a konvektív események.
Jégkár nem várható, egyedül északkeleten van esély nagyon apró szemű, és kis mennyiségű jégre az intenzívebb záporokból, zivatarokból, ezek várhatón nem fognak kárt okozni.
A fő veszélyforrás a nagy mennyiségű csapadék (egyes területeken 20-40mm) ami, az elmúlt napokban közel telítetté válló talaj miatt belvizeket, esetlegesen villámárvizeket okozhat!

Telített a talaj felső 20cm-re, belvízveszély!
Forrás:met.hu

További előrejelzéseinket itt, és itt olvashatják!

Borítókép: András Kálmán MetKép->A ti csoportotok!